Τρίτη, Απριλίου 07, 2009

Πως να ξεκινάτε ένα video απο όποιο σημείο θέλετε

Πολλές φορές θέλετε να ανεβάσετε στο blog σας κάποιο βίντεο αλλά θέλετε ένα συγκεκριμένο απόσπασμα μόνο. Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να ξεκινάτε το βίντεο από το σημείο που σας ενδιαφέρει.

Ο κώδικας του youtube έχει μια παράμετρο που σας επιτρέπει να καθορίσετε το χρονικό σημείο που θέλετε να ξεκινά να παίζει το video. Αρκεί να προσθέσετε μέσα στο κώδικα το &start=[τον αριθμό των δευτερολέπτων που θέλετε να ξεκινήσει το video].


Για παράδειγμα στην ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου για την Παιδεία, θέλετε το video να ξεκινά στο σημείο που αναφέρεται στο ηλεκτρονικό βιβλίο. Βρείτε το σημείο, μετατρέψτε τα λεπτά σε δευτερόλεπτα και προσθέστε το στον κώδικα όπως φαίνεται παρακάτω.

<object height="344" width="425"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/J70BtLp7tWM&hl=en&fs=1&rel=0&start=1229"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowscriptaccess" value="always"><embed src="http://www.youtube.com/v/J70BtLp7tWM&hl=en&fs=1&rel=0&start=1229" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" height="344" width="425"></embed></object>

Αν, τώρα πατήσετε το video θα δείτε ότι ξεκινά από το σημείο που εσείς έχετε ορίσει. Τόσο απλά!

1 σχόλιο:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή