Τετάρτη, Αυγούστου 12, 2009

οι φωτογραφίες μας είναι πλέον Attribution-ShareAlike Creative Commons

Στο http://www.flickr.com/photos/pasokphotos/ υπάρχει αρκετά πλούσια συλλογή από φωτογραφίες που περιλαμβάνει (εκτός από τον Πρόεδρο και στελέχη του ΠΑΣΟΚ) και φωτογραφίες από γνωστές προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας.

Από σήμερα, όλες οι φωτογραφίες (εκτός και αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο θέμα άδειας χρήσης με κάποια συγκεκριμένη φωτογραφία), είναι κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution-Share Alike που επιτρέπει την ελεύθερη χρήση του με τον περιορισμό να γίνεται αναφορά στην πηγή (π.χ. link εικόνας στο flickr) και οποιαδήποτε αλλαγή ή παράγωγο έργο της φωτογραφίας να καλύπτεται και αυτό από την ίδια άδεια.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλή κίνηση γιατί μέχρι πρότινος υπήρχε ασυμφωνία μεταξύ του pasok.gr και του λογαριασμού στο flickr.

    Ωστόσο η συλλογή υστερεί σε tagging και περιγραφή των φωτογραφιών στα Αγγλικά. Πολλοί αναζητούν φωτογραφίες όπως συντάκτες της Wikipedia, Έλληνες και ξένοι bloggers (μην ξεχνάμε ότι ο κ. Παπανδρεου είναι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και έχει συναντήσεις με πρόσωπα από το εξωτερικό...). Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμα: η χρήση δίγλωσσης περιγραφής και κατάλληλων ετικετών για τα γεγονότα και τα
    πρόσωπα

    που εικονίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή